Csongrád Megyei
Honismereti Egyesület

    FELHÍVÁS - módszertani konferencia egyetemi hallgatóknak és pedagógusoknak Szegeden

    A Honismereti Szövetség a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület társszervezésével egyetemi hallgatóknak és pedagógusoknak módszertani konferenciát szervez november 4-e és 6-a között Szegeden. A VII. Országos Hon- és Népismeret Konferencia témája Helytörténet az iskolákban. A háromnapos konferencia alatt a résztvevők számára a helytörténet tanításának lehetőségeit, módszereit mutatjuk be, valamint fórumot biztosítunk jógyakorlatok megosztására, tapasztalatcserére.
     
    A plenáris előadások mellett interaktív műhelyfoglalkozással, múzeumpedagógiai-módszertani bemutatóval, valamint városnézéssel is várjuk az érdeklődőket.
    A konferencia tematikája a szegedi helytörténeti műhely munkáján keresztül átfogó képet kíván adni a honismeret oktatásáról, lehetőségeiről, módszereiről az általános iskolától az egyetemig.
     
    Várjuk azon egyetemi hallgatók és pedagógusok jelentkezését, akik érdeklődnek a helytörténet oktatásba való beemelése, módszerei, valamint a szegedi egyetem és a Csongrád Megyei Honismereti Egyesület szakmai-pedagógiai munkája iránt, bővíteni szeretnék módszertani eszköztárukat, vagy megosztanák tapasztalataikat, jógyakorlataikat a helytörténet oktatásának gyakorlati kérdéseiről, lehetőségeiről.
     
    A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény résztvevői számára a szállást és étkezést térítésmentesen biztosítjuk. A jelentkezéseket a szabad férőhelyek számáig érkezési sorrendben fogadjuk.
    Jelentkezni az ALÁBBI ŰRLAP KITÖLTÉSÉVEL lehet. 
     
    Jelentkezési határidő: 2022. október 10. (hétfő) 23:59.
    Részletes programterv: 
     
    További információval, kérdésekkel kapcsolatban keressenek bizalommal a honismerettitkar@gmail.com e-mail-címen vagy a +36 (70) 645 1150-es telefonszámon.