Csongrád Megyei
Honismereti Egyesület

  Szentesre látogatott megyei Honismereti Egyesület

  Dátum: 
  2020. február 1.

  A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület február 1-én Szentesen, a Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi gyűjteménye székhelyén rendezte meg a 2019. évet záró közgyűlését.

  Először megtekintették a Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi gyűjteményét, ahol Valkai Csaba kurátor fogadta a vendégeket, és mutatta be részletesen a gyűjtemény ’darabjait’.

  Ezután Károlyi Attila alelnök vezetésével tartották meg a közgyűlést, amely határozatképes volt, a jelenléti ív szerint 53 tag vett részt. Az értekezlet elején három új tag (szegediek) felvételéről döntöttek.

  A Csongrád Megyei Honismereti Egyesület 2019. évben végzett tevékenységéről dr. Marjanucz László elnök számolt be, és ő tett javaslatot az Egyesület 2020. évi programjára is. Mind a két előterjesztést a tagság elfogadta.

  Itt meghallgathatja az elnök úrral ebben a témában készült interjúnkat: https://youtu.be/R0iDu3cCRS0

  A közgyűlés még megtárgyalta és elfogadta a 2019. évi egyesületi gazdálkodásról szóló beszámolót (Ea.: Bari Gyöngyi), az Ellenőrző Bizottság jelentését a 2019. évi munkáról (Ea.: Gulácsiné Somogyi Ilona).

  Az ebédet követően a megye több településéről érkezett helytörténészek – Tánczos Roland, a helyi Levéltár vezetőjének irányításával – látogatást tettek a Levéltárban, valamint megtekintették a Koszta József Múzeumban a „Temesvár '89 – A magyar segítség” című tárlat.